Home Buradasınız/ 2017 Buradasınız/ Ocak Buradasınız/ 04

Haber Arşivi

Vali Arslantaş, Muhtarlar ile Bir Araya Geldi

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Baş Öğretmen Toplantı Salonu’nda Erzincan merkez mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek, 2017 yılında yapılacak çalışmaları anlatarak muhtarların taleplerini ele aldı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan merkez ve 8 ilçede muhtarlarla yapacağı toplantının ilkini gerçekleştirdi. Köy ve mahallelerin sorunlarını, vatandaşların istek ve şikâyetlerini tespit etmek, yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek için muhtarlar ile bir araya gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, benzer toplantının 8 ilçede bizzat kendi başkanlığında gerçekleştirileceğini söyledi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, merkeze bağlı Köy muhtarlarımız ile köylerimizin sorunlarını, dilek ve isteklerini konuşmak ve çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Kamu hizmetlerinin koordinesi açısından birebir görüşerek, iyisi ile kötüsü ile önceki çalışmalar da ele alınarak bahar mevsimine hazırlıklı olunacağını söyleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “2017 yılı içerisinde ilimizin tamamının inşaat sahasına dönecek, her alanda önemli çalışmalar olacak. Fiziki eksiklikler giderildikten sonra insan kalitemizi artırmanın çabası içerisinde olacağız. Tarım il müdürlüğü ile birlikte tarıma dayalıihtisas organize sanayi bölgeleri çalışmamız olacak. Seracılık ve hayvancılık üzerine yapılacak olan besi ve sera ihtisas organize sanayi bölgesi için talepler toplanıyor. Bu konuda muhtarlarımız köyünde mahallesinde vatandaşlarımızı bilgilendirsinler” dedi Yatırımcı Kurum ve kuruluşlarının 2017 yılında yapacakları projelerin de anlatıldığı toplantıda Özel İdare tarafından köy yollarında 56 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldığını, önümüzdeki sezonda 200 kilometre olarak hedeflendiğini söyleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, merkezde 15 köyde içme suyu ve altyapı çalışması olacağını söyledi. Özel idarenin bu yıl köyler için 40 milyon TL harcama yapacağını belirtti. Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tümay Özgür,İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun’un da katıldığı toplantıda; köy ve mahalle muhtarlarının güvenlik, eğitim, sağlık, aydınlatma ve ulaşım ile ilgili talepleribir bir not edildi. Sorunların imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Sayın Valimiz, köyde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması olduğunu ifade etti. Kırsalda yaşayan insanların doğdukları bölgede ve yerde doymaları noktasında gayret sarf edildiğini söyleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, altyapıdan ulaşıma önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, göçlerin şehirlerde ciddi problemleri beraberinde getirdiğini hatırlatarak, köyde yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Muhtarlar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a verimli geçen toplantıdan dolayı teşekkür ettiler.

Devamını Oku...

Tercan’da din görevlilerine etik eğitimi verildi

Tercan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  tarafından  İlçe müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak nezaket ve görgü kuralları ve Etik Eğitimi konulu ‘ seminer verildi. Kamu hizmetlerinin kaliteli, sür’atli, etkili ve verimli olması, kamu yönetimi mekanizmasının etkili bir şekilde işlemesi, vatandaşın devlete olan itibar ve itimatlarının artması ve demokrasilerde devletin sadece emreden değil aynı zamanda hizmet üreten bir teşkilat olması açısından, kurum personeline yönelik Tercan Halk Eğitim Müdürlüğünce ilçe merkezi belde ve köylerde görev yapan din görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Eğitimi ‘verildi. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği Salonunda Tercan Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Burak Karayel tarafından verilen eğitimde sinevizyon eşliğinde katılımcılara, sosyal ilişkilerde ilk adım, ailede nezaket ve görgü kuralları, konuşma kuralları, sosyal hayatta konuşma kuralları, yemek adabı, genel yerlerde davranışlar, ziyaret adabı, taşıtlarda dikkat edilmesi gereken kurallar, hediyeleşmek, imaj nedir? gibi konularının işlendiği, sosyal davranış kurallarının temel prensipleri eğitimi verildi.4 saatlik eğitim sonrası katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Tercan İlçe Müftüsü İsmail Geren, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kişiden kaynaklı hizmet kusurlarını en aza indirerek vatandaş memnuniyetini arttırmak, kamu personelinin iş verimini arttırarak yapmış olduğu işten zevk almasını sağlamak ve kurum içinde çalışma barışını sağlayabilmek adına müftülüğümüz bünyesinde görevli personelimizin bun eğitimi almasının gerekli olduğuna inanıyoruz.” dedi. Seminere katılan din görevlileri ise , genel anlamda seminerleri çok yararlı bulduklarını ve daha sıklıkla, ihtiyaç bulunan tüm konularda seminerlerin artırılmasını ve düzenlenmesinin faydalı olacağını söylediler.

Devamını Oku...

Çiftçilere tarım sigortalarının önemi anlatıldı

Erzincan’ın Tercan ilçesinde çiftçilere devlet destekli tarım sigortalarının işleyişi ve uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tercan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği salonunda Tercan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizesinde ‘Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve Uygulamaları’ hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Sigorta sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı,yenilikler ve uygulamalar konusunda bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya Tarsım Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan,eğitim uzmanı Mehmet Karatay,Erzincan Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinatör şube Müdürü Ahmet çelikkol,teknik personel Hasan İncebay,Tercan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Emre Özelgül,Ziraat Mühendisi Tuğrul Özlü ile üreticiler katıldı.Toplantıda konuşan Tarsim Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2016 yılı uygulamaları hakkında,eğitim uzmanı Mehmet Karatay’da bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları konusunda katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundular. Toplantı, üreticilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra sona erdi.

Devamını Oku...