Home Buradasınız/ 2017 Buradasınız/ Şubat Buradasınız/ 03

Haber Arşivi

Kaymakam Ateş’ten Jandarma karakoluna ziyaret

Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş,ilçe Jandarma Karakolunu ziyaret etti. Kaymakam Sedat Ateş beraberinde Belediye Başkanı Cevdet Çınar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Tunalı ile birlikte ilçe Jandarma karakolunu ziyaret eserek, Mehmetçiklerle bir araya geldi. Karakolun sorumlu olduğu alan ile ilgili genel asayiş durumu ve karakol hakkında bilgi alan Kaymakam Ateş daha sonra görevli rütbeli personel ve vatani görevini yerine getiren askerlerle bir süre sohbet ettikten sonra askerlerle birlikte yemek yedi.Yemekte askerlerle yakından ilgilenen Kaymakam Ateş, “Jandarma komutanlığımıza ziyarette bulunduk. “Sabırla yürüttükleri kutsal görev için tüm personele başarılar diliyorum. Askerlerimize destek olmak için bu gibi ziyaretlerimiz sık sık tekrarlanacaktır. Hükümet olarak askerlerimizin yanındayız.İlçe Jandarma Komutanımız ve personeline verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Kaymakam Ateş yemek sonrası tüm personele başarı dileyerek Jandarma karakolundan ayrıldı.

Devamını Oku...

Refahiye Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ayak-Kapı Projesi

Refahiye Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta okulu bir ilke imza atarak Ayak-Kapı Projesini hayat geçirdi. 250 öğrencinin eğitim gördüğü Refahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi hayata geçirdiği Ayak-Kapı Projesiyle mescit önlerinde gelişigüzel bırakılan ayakkabı düzensizliğine son verildi. Refahiye Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa kiraz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, okulun 2016/2017 Eğitim öğretim yılında Refahiye Çok Programlı Anadolu Lisesi İmam Hatip Programının Müstakil Müdürlüğüne dönüştürülmesiyle eğitim öğretime başladığını belirterek,” Henüz kendi binası olmadığından Refahiye İmam Hatip Orta Okulu ve Anadolu imam Hatip Lisesi ile ile birlikte Refahiye Şehit Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Orta okuluna ait 1968 yapımı derslik binasında eğitim vermektedir. Bu bina hem yapı olarak eski hem de alan olarak oldukça dar olduğundan, mevcut alanların azami ölçüde verimli kullanılması icap etmektedir” dedi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta okulunda 130 kız,120 erkek olmak üzere toplam 250 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Kiraz,” Öğrencilerin namazlarını kılabilmeleri içinde iki adet mescit bulunmaktadır. Mescitler 15/20 metrekare olup bulundukları koridorda 1,5metre genişliğinde dar bir ölçüdedir. Bu koridorun sürekli açık ve engelsiz olması gerekmektedir. Mescitlerin her ikisinin de kapısı burada olduğundan öğrencilerin namazda bulundukları sırada mescit kapıları önünde düzensiz bir şekilde ayakkabı yığılması yaşanmaktaydı. Okul idaresi olarak sorunun çözümü için kolları sıvadık ve Ayak-Kapı Projesini ortaya koyduk. Projemizin içeriği şu şekilde. Öğrencilerimiz namaz için mescite girerken kapıyı açıp ayakkabılarını kapı üzerinde ki raflara koyacaklar ve içeriden kapıyı kapattıklarında hem ayakkabılar dışarıda kalmış olacak, hem de koridorda kötü bir görüntü ve diğer öğrencileri engelleyecek bir durum oluşturmayacaktır. Projemiz için Refahiye Çok Programlı Anadolu Lisesi Mobilya Bölümünün desteğini aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede proje maliyetimizde cüzi bir fiyata geldi. Bu proje ile okulumuz için önemli sayılabilecek bir sorunumuzu çözüme kavuşturmuş olduk.

Devamını Oku...

Sarıçiçek, “Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden peygamberin ümmetiyiz”

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğüne bağlı kız yurtlarında kalan öğrenciler havaların soğumasıyla birlikte yem bulmakta zorlanan ve yuva bulamayan kuşlar için atık malzeme kullanarak kuş yuvaları yaptılar. Konuyla ilgili olarak kız yurtlarımızda barınan öğrencilere atık malzeme kullanarak çeşitli renk, şekil ve ebatlarda kuş yuvaları yaptıran Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü, öğrencilerin hazırladıkları yuvaları tabiattaki uygun alanlara asarak, kuşlara hem barınma hem de beslenme imkânı sunuyorlar. Öğrenciler ve yurt yönetimi zorlu kış şartlarında yem bulmakta zorlanan kuşlar için “Bir İyilik De Sen Yap” sloganıyla işe koyuldular. Öncelikle yurt kampüsünde bulunan ağaçlara kendi imkânlarıyla yuva yapıp, yem bırakan öğrenciler; ellerindeki atık malzemeyi kullanarak onlarca kuş yuvası yaptılar. Yaptıkları bu yuvaları da “Sulak Alanlar Günü”nde Erzincan’ın kuş cenneti Ekşisu’daki ağaçlara içine yem koyarak bırakmaya karar verdiler. KYK yurtlarında barınan öğrencilerin “Gönül Bağı” projesi kapsamında yürütülen yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerine çevreyi ve diğer canlıları da dâhil ettiklerini belirten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek; tabiata yem ve yiyecek bırakma etkinlikleri yanında kuş yuvaları yapımıyla da öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırdıklarını söyledi. Sarıçiçek, “Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden peygamberin ümmetiyiz. Dağlara kuşlar için buğday bırakan bir halifenin takipçileriyiz. Ülkesinde milyonlarca mülteciye kapılarını, gönlünü ve sofrasını açan bir milletin evladıyız. Bu yüzden bizler tüm canlıları düşünmek zorundayız. Bu etkinlikle, kuş yuvalarıyla aslında Türkiye’nin merhametinin ne kadar büyük olduğunu da dünyaya, kamuoyuna ve tüm gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz.” dedi. İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, yurtta sadece öğrencilerin barınmadığını, çevrelerindeki sosyal yaşam alanların dışında da canlılar bulunduğunu öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda kampüs içinde, doğada ve Ekşisu gibi sulak alanlara belli alanlara yem bıraktıklarını ve bunu belirli aralıklarla devam ettireceklerini ifade etti. Etkinliğe katılan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kara, Dünya Sulak Alanlar Günü olması hasebiyle böyle bir organizasyonun KYK İl Müdürlüğü ve öğrencilerince hazırlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Atık malzemeleri değerlendirerek yapılan kuş yuvaları için öğrencileri kutluyorum. Kendimiz dışındaki tüm canlıları da önemsemek adına, yaban hayatındaki dostlarımızı da düşünmek adına oldukça önemli bir faaliyet gerçekleştirmiş bulunuyor kız öğrencilerimiz. Başta il Müdürümüz Fevzi Sarıçiçek’e, yöneticilerimize ve hasleten kızlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Devamını Oku...