Home Buradasınız/ 2017 Buradasınız/ Mayıs Buradasınız/ 10

Haber Arşivi

Erzincanlı Öğrencilerle Gürcistan’dan Gelen Öğrenciler “Gönül Köprüsü” Oluşturdu

Uğur Okulları Erzincan Uğur Temel Lisesi tarafından kardeş okul projesi kapsamında Gürcistan Khala lisesi öğrencileri Erzincan’da geldi. Uğur Okulları Erzincan Uğur Temel Lisesi Gürcistan’dan gelen öğrencileri ile gönül köprüsü oluşturdu. Erzincan’da Uğur Okulları Erzincan Uğur Temel Lisesi Gürcistan’dan gelen öğrencileri ile gönül köprüsü oluşturdu. Uğur Okulları Erzincan Uğur Temel Lisesi tarafından kardeş okul projesi kapsamında Gürcistan Khala lisesi öğrencilerini Erzincan’da ağırladı. 20 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu ile Gürcistan’dan Erzincan’a gelen misafirler kardeş aile kapsamında ailelere misafir ediliyor. Kardeş okul projesi hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Uğur Temel Lisesi İngilizce öğretmeni Anıl Pak açıklamasın da; “Erzincan Temel Lisesi olarak Gürcistan Khala isimli devlet okulu İngilizce öğretmeni ile internet üzerinden irtibata geçerek kardeş okul projesini hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz organizasyon da Gürcistan Khala okulu öğretmen ve öğrencileri Erzincan’a geldiler. Bizim öğrencilerde Gürcistan’a davet edildi. Bizlerde Yaklaşık 25 kişilik öğretmen ve Öğrenci grubu ile Gürcistan’a ziyarette bulunacağız. Projemizin amacı İngilizce eğitimini geliştirmek ve iki ülke arasında kültürel ve eğitim konusunda birbirlerini tanımaları. Gelen misafirler bizlerin öğrencilerinin evlerinde kalıyorlar burada sosyal ve kültürel bağları geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk günlerinde Kemaliye ziyaretinde bulunduk tarihi ve kültürel alanlar ziyaret edildi Kemaliye de bizleri ağırlayan Kaymakamımız ve Belediye başkanımıza teşekkür ederim. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzincan Belediyemizi ve Valiliğimizi Ziyaret ettik çok iyi karşılandık Misafirlerimize hediyeler takdim edildi projemize destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Erzincan Belediyemize , Erzincan Valiliğimize, Okul idaremize kurucu başkanımıza ve tüm öğretmen ve konuklarımızı misafir eden ailelere teşekkür ederim” dedi. Cumhuriyet meydanın da Gürcistan öğrencileri kendi kültürlerini sergileyerek yapmış oldukları folklor gösterisi ve seslendirdikleri müzik katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Erzincan Mehter takımı gösterisi ve Erzincan Belediyesi Folklor ekibinin halk oyunları ile devam eden program Avm gezisi ve öğrencilerin ailelere dönüşü ile tamamlanacak Gürcistan Khala Okulu İngilizce öğretmeni Elza Makaradze yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı. Makaradze; “Burada çok güzel misafir ediliyoruz çok farklı kültürlerle karşılaştık halkınız çok güler yüzlü misafirperver herkese teşekkür ederim dedi. Kardeş Okul Projesi kapsamında Erzincan Temel Lisesi konukları Cuma günü ülkelerine dönecekler.

Devamını Oku...

Takı Tasarım Kursu ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor

Halk Eğitim kurslarına hanımlardan ilgi gün geçtikçe artıyor. Erzincan Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan takı tasarım kursu, ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Ekim ayında başlayan kursa devam eden kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Usta Öğreticisi Merve Aksun; kurs hakkında açıklamalar da bulundu. Aksun açıklamasın da; ‘’ El sanatları alanında takı tasarımı ve kokulu taş yapımı üzerinde eğitim vermekteyiz. Ekim ayında açılmış olan kursumuz Mayıs ayı sonunda bitecek. Halk Eğitimde döner sermaye altında gelir amaçlı yapılan kokulu taşlarımız nikah, sünnet, bebek şekeri gibi her türlü hediyelikler mevcut. Kursiyerlerimiz ek olarak takı tasarımı yapıyorlar. Bileklik, kolye başta olmak üzere aksesuar alanında da çalışmaktayız” ifadelerini kullandı. Kursiyer Hazel Beşiktaş kokulu taşı nasıl yaptıklarını uygulamalı anlattı. Beşiktaş, ‘’Şuan kokulu taş yapıyorum. Kokulu taşımızın ana maddesi olan toza bir miktar su ekliyoruz. Kıvamını kendimiz ayarlıyoruz. Belirli bir ölçüsü yok. Hazırlanan karışımı bize hazır olarak gelen silikon kalıplarımıza döküyoruz. Ve hazırlanan bu kalıpları 15 dakika kurumasını bekliyoruz. Daha sonra kullanıma hazır hale geliyor.’’ dedi.

Devamını Oku...

Aslanlı Mahallesi Sakinleri baz istasyonuna tepki gösterdi

Erzincan’daki Aslanlı Mahallesinde oturan vatandaşlar mahallerinde kurulan baz istasyonundan huzursuz. Aslanlı Mahallesi sakinleri baz istasyonunun kaldırılmasını yetkililerden isteyerek endişeli olduklarını söylediler. Baz istasyonunun özellikle çocukların sağlığını kötü yönde etkileyeceğini söyleyen mahalle sakinleri, baz istasyonun kaldırılması için eylem yaparak basın açıklaması yaptılar. Mahalleli adına konuşan mahalle sakini Av. Emre Bölükbaşı yaptığı açıklamada; ”Bugün burada toplanmamızın amacı dün itibariyle yanı başımızda hukuka aykırı olarak kurulan baz istasyonunun kaldırılması amacıyla çevre halkının feryadını sizlerin aracılığıyla kamu oyuna duyurulmasıdır. Yapılan bu garabet yapının hemen arkasında çocuk parkının yanı başın da başka bir baz istasyonu daha olup bunun 100 metre ilerisinde bir baz istasyonu daha yer almaktadır. Aynı mahallede kurulan 3. Baz istasyonu diğerlerine göre daha yüksek ve daha büyüktür. Yapının büyüklüğünü saklayabilmek için ilgili kurum Türk Bayrağımızı kullanmaktan dahi çekinmemiştir. Erzincan Belediyesi ve Erzincan Valiliğine giderek bu yapının kaldırılması için başvuruda bulunduk. Yüzlerce imza toplandı ve gerekli kurumlara bu dilekçeler iletildi. Sözlü temaslarda her kurumun sorumluluğu bir diğer kuruma atarken yazılı başvurularımızın sonuçlarını da bekliyoruz. Bildiğini üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilen bir bilirkişi raporunda baz istasyonlarının halk sağlığına ciddi zararlar verdiği uyku bozukluğundan kansere kadar bir çok hastalığa neden olduğu ortaya konulmuştur. Kaldı ki Danıştay’ın 13. Dairesi tarafından 2015 yılında verilen karara göre insanların ikamet ettiği yaşam alanlarına eğitim kurumları ve çocuk parkları çevresinde baz istasyonu, telefon ve radyo vericileri cihazları yapılamayacaktır. Bu karar sonucunda yalnızca önünde durduğumuz bu baz istasyonu değil hemen parkın yanında bulu nan baz istasyonu ve 100 metre gerisinde bulunan baz istasyonu da güvenlik sertifikaları iptal edilerek hukuka aykırı hale gelmiştir. Bu nedenle açacağımız davaların olumlu sonuçlanacağı aşikardır. Ancak yargılamalar uzun sürmekte ve bu süreçte halk sağlığı üzerindeki tehlike ciddi bir şekilde devam etmektedir. İsteğimiz Erzincan Belediyesinin, Erzincan Valiliğinin ve diğer siyasilerin devreye girerek halkın sağlığına ve isteklerine kulak vermesidir. Biz bu sürecin takipçisi olacağız. Valilikten gelecek olan cevap yazısını da düşünerek 2 hafta sonra bugün aynı saatte burada buluşmak üzere ayrılıyoruz” dedi. Mahalle sakini 65 yaşındaki Nuriye Tanrıverdi ; ”Bundan 5-6 sene önce getirdiler bir baz istasyonu daha kurdular kapımızın önüne, ben kurulmaması için çok mücadele ettim. Engelli çocuğum var benim. Çocuk parkına getirdi baz istasyonu kurdular. Evimizdeki sebze meyvelerimiz hemen çürüyor radyasyondan dolayı. Niye yerleşim yerine kuruyorlar sağlığımıza zararlı bunlar. Ağaçlarımız kurudu bahçede” dedi.

Devamını Oku...

Minik Öğrenciler Fidan Dikti

Tercan Anaokulu öğrencleri tarafından okul bahçesine fidan dikildi. Tercan Kaymakamı Kürşat Karaca,İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Işık,Tercan orman İşletme Şefi Burak Yalçıntaş,Tercan Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma Şefi arzu Şafak’ın da katıldığı etkinlikte çocuklar 50 çam fidanını toprakla buluşturdu. Etkinlikte konuşan Kaymakam Kürşat Karaca,”Tercan Anaokulundaki fidan etkinliğinin örnek teşkil ettiğini belirterek,”Her insan bir fidan dikerse ilçemiz güzel bir görünüme, temiz bir yeşil alana sahip olacaktır.Tercan Anaokulu Müdürü Fatih Erdem ve öğretmenlerini bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.Fidanların büyümesiyle okul çevresi daha yeşil bir görüntüye kavuşacaktır.” dedi.Tercan Anaokulu Mü Fatih Erdem’de “Öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak amacıyla Orman İşletme Şefliğinden 50 adet çam fidanı temin ettik.Okulumuz bahçesinde düzenlediğimiz etkinliğimize öğrencilerimizin yanı sıra İlçemiz Kaymakamı Kürşat Karaca,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Işık,Tercan Orman İşletme Şefi Burak Yalçıntaş,Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma Şefi arzu Şafak ve personeli de bizleri yalnız bırakmadılar.Kendirlerine minnettarız.Bu etkinlikte amacımız fidan dikimine önem vermek, çocuklara fidan ve ağaç sevgisi aşılamak, büyüklere örnek olmaktır. “Bu etkinlikle çocuklara farkındalık oluşturmak istedik. Aslında ağaç sevgisini küçük yaşta onlara öğretmeye çalışıyoruz. Büyüdüklerinde ormana, Bitki örtüsüne duyarlı bir vatandaş olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından minik öğrenciler Kaymakam Kürşat Karaca ve beraberindekilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdular.

Devamını Oku...

Milletvekili Av. Bayram: Berat Kandili Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir

Ramazan Ayı’na sayılı günler kala idrak ettiğimiz Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Berat Kandili’nin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu ifade etti. Milletvekili Bayram, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Beraat Kandili’nin insanların gönül dünyasına ışık tutarak günahlardan arınmasına vesile olduğunu belirten Serkan Bayram, kandillerin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kandillerin; af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onarmak için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan Milletvekili Bayram, “Mübarek günler içerisinde farklı bir öneme sahip olan ve rahmet, bereket, feyz, mağfiret gibi tüm değerleri içerisinde barındıran, Ramazan Ayı’nın bir bakıma müjdeleyicisi olarak da gördüğümüz Berat kandiline bir kere daha kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Berat Kandili gibi bu özel gün ve gecelerde dayanışma ve yardımlaşma içinde olmalı, nefret ve kini, sevgiye dönüştürecek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve Erzincanlı hemşerilerimizin Berat Kandili’ni kutluyor, ülkemiz ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Devamını Oku...