28 Mart Perşembe , 2024
Home Buradasınız/ 2017 Buradasınız/ Haziran Buradasınız/ 23

Haber Arşivi

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan’a Geliyor

Türkiye ve Erzincan Sevdalısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım Erzincan’a geliyor. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelecek olan Başbakan Yıldırım burada hemşerileriyle buluşacak.  Binali Yıldırım ayrıca Erzincan’da hemşehrileri ile bayramlaşarak bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek. Başbakan Binali Yıldırım Erzincan’a geliyor. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelecek olan Başbakan Yıldırım burada hemşerileriyle buluşacak. Türkiye ve Erzincan Sevdalısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erzincanlı’nın Medarı İftiharı Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan bayramında memleketi Erzincan’da hemşehrileri ile bayramlaşarak bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek. Başbakan Binalı Yıldırım Binali Yıldırım 58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlık görevine getirildi. 24 Kasım 2015 tarihinde 64. Hükümete Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı. 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Ak Parti Kongresinde Genel Başkan adayı olarak açıklandı. Kongrenin ardından Türkiye Cumhuriyetinin 27. ci Başbakanı olarak Erzincan’ımızın Gururu oldu. Yatırım deyince aklımıza gelen ilk isim Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin en uzun en başarılı Ulaştırma Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım Erzincan Halkı ile iftarda ve bayramda buluşmak üzere Erzincan’a gelecek. Türkiye her alanda çağ atladı. Erzincan’ımıza yapılan yatırımlarda hep Başbakanın imzası var Partili partisiz herkesin gönlünde taht kuran Yıldırım Ramazan Bayramını özellikle Memleketi Erzincan’da geçirmeyi tercih etmesi hemşehrileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Devamını Oku...

Özsoy: Bayramlarda birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız

Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının doruk noktaya ulaştığı mübarek Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını  belirten, Kazankaya Gazetesi Sahibi Mustafa Özsoy “Bayramlarda birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız” dedi. Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Kazankaya Gazetesi Sahibi Mustafa Özsoy; “Bugün milletçe, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin ailelerine, çocuklarına, kahraman gazilerimize, yetimlerimize her zaman sahip çıkan aziz milletimizin annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi unutmayacağı inancıyla,Bayram sevincimizi onlarla paylaşarak birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek muhafaza edelim. Bu vesileyle eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarmızı sunuyorum. Bu duygular içinde bütün Erzincanlı hemşerilerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Devamını Oku...

Bu bayramlarda düşmana karşı birlik ve beraberlik mesajları vermek gereklidir

AK Parti Erzincan Mileltvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladılar. Mesajlarında; “Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı, mükafatlarımızın ise sınırsız verildiği, hayır bereket , dua ve niyaz ayı ramazan ayından sonra bayrama erişmiş bulunmaktayız. Sevgi , hoşgörü, sabır ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, bu güzel manevi mevsimden sonra kardeşlik ikliminin ve dayanışma ruhunun tazelendiği bayramımızı yaşıyoruz. Hayırlı olsun. Şefkat ve merhamet duygularının dünyalarla ölçülemediği bu ramazan ayında, ilimizde ve ülkemizin genelinde imkanlar çerçevesinde yardımlaşmanın en güzel örnekleri yaşanmış, toplumumuzdaki sevgi bağlarının güçlenmesi sağlanmıştır. Şimdi ise bu güzel bayram gününde güçlenen sevgi bağımızla birlikte kucaklaşmak, dosta düşmana karşı birlik ve beraberlik mesajları vermek gereklidir. Bir çok manevi güzelliklerle dolu bu ramazan mevsiminde, ülke insanımızın huzuruna uzanan karanlık emelli eller, yine milletimizin kararlı ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bertaraf edilecektir. Ülkemizin ve yüce milletimizin medeniyet yolundaki kutlu yürüyüşü terörle ve Fetö gibi kanlı darbeci zihniyetlerle kesilmek istense bile, bir taraftan Milli kültürünü ve dini değerlerini, diğer taraftan gelişmiş demokrasilerin evrensel değerlerini birleştirerek, belirlediği 2023 -2050-2071 gibi uzun vadeli vizyonlarıyla yoluna yılmadan ,yorulmadan her türlü engeli aşarak devam edecektir. Unutulmamalıdır ki dünya sahnesinde artık apayrı bir Türkiye vardır. Türkiye tarihten gelen sorumluluğuyla dünyanın kriz bölgelerindeki halklara şefkat elini uzatmaya devam edecek, mazlum milletlerin yanında olacaktır. Bugün bu mübarek günlerde Gazze’de İsrail zulmü devam ediyor ve maalesef dünya seyrediyor. İnsan Hakları havarileri, insan hakları anlayışını İslam ülkelerine ve mazlum milletlere uygulamıyor. Gazze’de , Irak’ta , Suriye’de , Tunus’ta, Cezayir’de , Miyanmar’da her gün yürekler yanmakta ancak, Birleşmiş Milletler sadece seyretmekte ,Güvenlik konseyi ise 5 ülkenin güdümünde olmaya devam etmektedir. Bütün bunların yanına son Katar örneğinde olduğu gibi İslam ülkelerini biribirine kırdırmak , biribirine düşürmek adına emperyalist devletlerin kurguladığı oyunlar birbir sahneye koyuluyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir Ülke olarak İslam Alemi içerisine sokulan her türlü fitnenin karşısında olacak, bütün mazlumları kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu konulara sesiz kalmamız mümkün değildir. İslam adına, din adına, özgürlükler adına, yapılan yanlışları kabullenmemiz asla düşünülmemelidir. Bu yaşadığımız Mübarek Ramazan Bayramının acılara, dertlere şifa olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle Aziz Hemşehrilerimizin Yüce Milletimizin ve İslâm Aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum” dediler.

Devamını Oku...

Başkan Başsoy: Ramazan Bayramınızı Kutlarım

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını kutladı. Başkan Başsoy mesajında; “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bir Ramazan’ı daha geride bıraktık. Birlik, Birlik ve beraberlik içerisinde, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde idrak ettik bu mübarek ayı. Yüce Mevla’ya hamdolsun, hayırlısı ile bayrama kavuştuk. Bu bayramı biraz buruk, biraz hüzünlü kutluyoruz. Dünyanın dört bir yanında, Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da yaşayan müslümanlar büyük sıkıntılar içerisinde bir ramazan ayı yaşadılar. Yüce Mevla’nın idrak edeceğimiz bayram hürmetine, kardeşlerimizin yardımcısı olmasını niyaz ediyoruz. Bayramların manasına yaraşır şekilde, küskünlüklerin ortadan kalktığı, dostluğun, kardeşliğin ve daha birçok güzel duygunun ön plana çıktığı bu güzel günlerin kıymetini bilen ve bu günleri layığı ile yaşayan insanlardan olmak için çaba gösterelim. Büyüklerimizi ziyaret edelim. Küçüklerimiz ile bayramlaşalım. Yeni nesillere sadece hikâyelerini anlatarak öğretmek yerine güzel ve manalı bayram günlerini yaşamayı ve yaşatmayı tercih edelim. Yüce Yaradan’a huzur dolu bir dünyada huzur dolu bayramlar nasip etmesi için niyaz edelim. Kıymetli hemşehrilerim, sevdikleriniz ile birlikte daha nice bayramlar geçirmeniz temennisi ile her birinizin ramazan bayramını kutlar, sizleri en içten en kalbi duygularımla selamlarım” dedi.

Devamını Oku...

Bulut: bayramlar dayanışma ve kaynaşmanın doruğa çıktığı özel günlerdir

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Erzincanlıların ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutladı. Erzincan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, mesajında şunlara yer verdi: Bayramlar insanlar arasındaki sevgi, saygı, dayanışma ve kaynaşmanın doruğa çıktığı özel günlerdir. Ramazan ayı içerisinde tuttuğumuz oruçlar, teravihler ve Kadir Gecesi ile dolu dolu geçen Ramazanın karşılığı olan bu bayram günlerinde küslerin barıştığı, yardımlaşmanın en ön planda olduğu, fakir sofralarında iftarların yapıldığı ve karşılığında Müslümanlara ‘’bayram’’ olarak sunulan günlerin bayram tadında geçmesini diliyorum” dedi. Başkan Bulut, “Dinimizin, rahmet, Merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Bu mübarek bayramın, her zamankinden daha çok birbirimize yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum.. Ramazan Bayramında, başta anne ve babalarımız, eşimiz, akrabalarımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, gazilerimize ve aziz şehitlerimizin ailelerine de kucak açmalıyız. Gelecek adına, çocuklarımız adına, güçlü bir umuttur bayramlar. Ben, bu duygular içinde, Hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını, en kalbi duygularımla tekrar kutluyorum‘’ dedi.

Devamını Oku...

Güneş: Tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum

AK Parti Erzncan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş Ramazan Bayaramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Güneş mesajında; “Manevi huzurla idrak ettiğimiz, bir bütünün parçası olduğumuzu anlamamıza vesile olan, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını, elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaşarak yaşayıp, Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde,nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek,bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle,bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz. Unutmamalıyız ki; bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşayabilmemizi,mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum. Bu vesileyle İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, tüm kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

Devamını Oku...

Gül: Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Memur-Sen Erzincan İl Başkanı Nebi Gül Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Gül mesajında; “Mübarek Ramazan Bayramını tüm İslam Alemi ile birlikte idrak etmenin, bayramın bereketini ve sevincini tüm Müslüman kardeşlerimizle paylaşmanın hazzını yaşıyoruz. Bu özel bayram günleri inşallah ömrümüzün bütününe yayılsın ve bizleri sevinç, bereket içinde bıraksın. Tüm müslümanlar olarak bir ay boyunca oruç tuttuk ve ibadetlerimizi yerine getirdik. Şimdi de Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin temsili olan dini bayramlarımız bütünleşmemize ve İslam kardeşliğine vesile olsun inşallah. Ramazan Bayramı ülkemizin yanısıra Doğu Türkistan, Myanmar, Nijer, Gazze, Filistin, Suriye, Irak, Somali, Katar ve dünyanın birçok yerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimize de kutlu olsun. Karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşliğin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluğunu yaşıyoruz. İman kardeşliğinin kendini gösterdiği, bütün değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Ramazan Bayramı, insanların birbirleri ile olan dargınlıklarını unuttuğu ve kardeşçe kucaklaştıkları zamanlardır. Bayramlar her yıl yaşanan sıradan tatil günleri değil, toplumsal birliğin hatırlandığı dayanışma günleridir. Yoğun yaşam temposu içinde dostlarımızı, akrabalarımızı arama, onlarla görüşme fırsatı bulamayan bizlere, birlikte olma imkanı vermektedir. Bayramlarda varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı, bizimle birlikte hayatın yükünü taşıyan eşlerimizi, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevgiyle saralım. Yetimlerin, yoksulların, yaşlılarımızın, ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin bayramı olalım. Bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ederek İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, ülkemiz ve milletimiz için huzurlu nice bayramlar dilerim” dedi.

Devamını Oku...

Tuygun: Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak; “11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakırken, Mübarek Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kutlu ayda tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetlerle nefis muhasebesi yaparak kendimizi yenileme fırsatı bulduk. Katıldığımız programlarda vatandaşlarımızla iftar sofraları etrafında bir araya gelerek İslam kardeşliğini tattık, bir arada kardeşçe yaşamanın huzur ve sevincini doyasıya yaşadık. Şimdi de aynı his ve duygularla uzakları yakın eden, akrabalık, komşuluk, dostluk ilişkilerinin daha da pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdirildiği Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin daha da arttığı nice bayramlara kavuşmak dileğiyle başta Erzincanlı hemşehrilerimizin olmak üzere, Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Devamını Oku...

Aktürk: Bayramlar; birbirimize olan sevgimizi, saygımızı göstermek için önemli günlerdir

Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Aktürk mesajında; “Mübarek Ramazan Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznünü; bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ay boyunca kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Bayramlar; zorluklar içinde olan herkese ulaşmak, olanların ihtiyaçlarını gidermek, yetimlerin başlarını okşamak, sevinçlerle birlikte acıları da paylaşabilmek adına vesiledir. Bayramlar; toplumsal barışın, birlik ve beraberliğinin sağlanması, dargınların barıştırılması; birbirimize olan sevgimizi, saygımızı göstermek için önemli günlerdir. Her zamankinden çok daha fazla kucaklaşmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Millet olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde; birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için dua etmeli, tüm terör odaklarına karşı Milletimizin ve Devletimizin yanında olmalıyız. Bayramı bunun için bir fırsat olarak görmeliyiz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmamalı; onları sevindirmeyi, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmemeliyiz. Bayram dolayısıyla, Şehitlerimize bir kez daha, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet, Ruhları Şad olsun. Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor; birlik ve beraberliğimize, barış ve huzurumuza vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Devamını Oku...

Limon: Türk ve İslam coğrafyasının mübarek Ramazan Bayramını yürekten kutluyorum

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bedir Limon, Ramazan Bayramı öncesi yayınladığı mesajında başta Erzincan halkı olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutladı. Başkan Limon, “Türkiye’nin dört bir köşesinde gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin, başta ülkemiz Türkiye’de terörün son bulmasına; Kerkük’te, Doğu Türkistan’da, Suriye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan insanlık dramlarının sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Canlarını bu topraklar için veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, bayramınız kutlu olsun” dedi. Birlik Başkanı Limon, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, mübarek ramazan ayında yapılan ibadetlerle bayrama ulaşmanın gönül huzurunu milletçe yaşadıklarını söyledi. Bir ay boyunca Cenabı Allah’ın rızasını kazanmak için tutulan oruçlardan sonra, bayram günlerine kavuşmanın, büyük onur ve mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Limon, “Mübarek Ramazan Bayramının size ve ailenize bolluk, bereket ve sağlık, İslam âlemi ve Yüce Türk Millet’ine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle Erzincanlı Hemşehrilerimin , Türk ve İslam coğrafyasının mübarek Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, Cenabı Allah’tan hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum”dedi.

Devamını Oku...